Segafredo

Kawa ziarnista Segafredo powstaje w palarni Sesto di Rastignano. Jej producent, Massimo Zanetti, jest firmą o dość krótkiej tradycji, jednak dobrze znanej w ponad dwudziestu krajach na całym świecie. Zanetti powstało na początku lat 70-tych XX wieku i od tamtej pory sukcesywnie zdobywa popularność w kolejnych krajach. Segafredo Zanetti jest jedyną firmą w branży kawowej, która bezpośrednio kontroluje cały proces produkcji kawy. Począwszy od uprawy i wyboru surowca pochodzącego z własnych plantacji w Brazylii i Korsyce i Hawajach, poprzez sztukę doboru mieszanek i wypalania w nowoczesnych zakładach, uzyskiwania mieszanek włoskiej kawy najbardziej znanej i docenianej na całym świecie. Kawy ziarniste Sagafredo urzekają swoją siłą i intensywnym aromatem. Doskonale nadają się do mieszania z mlekiem, dzięki czemu kawa zyskuje na delikatności, a jednocześnie nie traci swojego charakteru. Produkty Sagafredo są jednymi z najczęściej serwowanych w kawiarniach i restauracjach, które niezmiennie ufają w jakość kawy palonej w Rastignano.